RSForm! Pro - proměnná jako výchozí hodnota pole

Napsáno 27.08.2010 pro RSForm! Pro a označeno jako RSForm

v komponentě RSForm! Pro

RSForm!

Ve formulářích RSForm! Pro lze jako informace pro uživatele zobrazovat krom pevně daných textů i texty automaticky generované pomocí PHP proměnných. Například tak lze, v případě přihlášeného uživatele, aby v kontaktním formuláři bylo jako výchozí hodnota pole pro zadání e-mailu rovnou nahrán jeho e-mail a v poli pro zadání jeho jména nahráno je skutečné či uživatelské jméno.

Pojďme do ZOO!

Napsáno 23.08.2010 pro Joomla! a označeno jako YOOtheme, ZOO

YOOtheme ZOO 2.3

YOOtheme ZOO

Je mi líto, dámy a pánové, ale dnes nebudou žádná zviřátka, žádní klokani ani opice, má výzva se netýká návštěvy zoologické zahrady, ale prohlídky velice silné a efektní komponenty pro správu obsahu webových stránek, komponenty, která mne dostala a kterou momentálně považuji za jedno z nejlepších rozšíření pro Joomla! s velikým potenciálem do budoucnosti.

Tři sloupce

Napsáno 02.07.2010 pro Joomla! a označeno jako CSS

v deklaracích CSS

RSForm!

Přijdou chvíle, kdy potřebujete rozdělit stránku na několik sloupců a přitom nehcete k tomuto účelu požít tabulku. Já jsem se do této situace dostal v době, kdy jsem ještě na webu používal modul YOOtoppanel a do něj jsem potřeboval článek rozdělený na několik oblastí, ve kterých by byly různě zobrazeny texty či moduly - tenkrát jsem k tomuto účelu použil různě stylované bloky a jelikož se domnívám, že tato technika by mohla zajímat i jiné uživatele, zejména ty méně zběhlé v HTML a CSS, rozhodl jsem zde zveřejnit postup, jak tímto způsobem rozdělit stránku do tří sloupců.

Jak v Joomla! nastavit blog

Napsáno 02.07.2010 pro Joomla! a označeno jako Joomla

konkrétně v Joomla! 1.5

Joomla!

Předpokládám, že tento článek pokročilým užvatelům nic nepřinese, ostatně pro ně ani není určen, zato úplným začátečníkům by mohl trochu pomoci s jedním problémem, který je často sužuje.

Jedním z častých témat, diskutovaných ve fóru, jsou dotazy týkající se nastavení zobrazení článků ve formátu blogu.

Nastavení Joomla! nabídky

Napsáno 02.07.2010 pro Joomla! a označeno jako Joomla

konkrétně v Joomla! 1.5

Joomla!

Průběžně sleduji v různých internetových diskuzích, že se mnozí čerství Joomla! uživatelé stále perou s nastavením položky nabídky a hlavně pak se skrytím názvu webu, zobrazeném po instalaci na úvodní stránce, což je věc související právě s tímto nastavením - onehdá tento dotaz padl na Joomlaportálu dokonce třikrát v jednom dni.