Warp6 a čeština

Napsáno 18.05.2011 pro YOOtheme šablony a označeno jako WARP6, YOOtheme

Framework pro YOOtheme šablony

WARP6

Většina velkých vývojářů v současnosti používá pro tvorbu a provoz svých šablon takzvané frameworky a výjimkou není ani YOOtheme, které svůj framework nazývá Warp a které počátkem tohoto měsíce vydalo jeho novou verzi, nazvanou Warp6.

Na rozdíl například od frameworku Gantry od RocketTheme, který je ve své podstatě samostatnou komponentou, ke které je potřeba doinstalovat šablonu, je Warp5 přímo součástí každé YOOtheme šablony, její instalací tedy instalujete zároveň i framework.

Možná vám vrtá hlavou, k čemu je takový framework dobrý, zjednodušeně lze říci, že framework obsahuje všechny možné standardní skripty, knihovny, funkce a soubory, které si pak šalona jen načítá a používá je pro svůj provoz.

Poslední generace Warpu tak například obsahuje podporu javaskriptového vyhledávání výchozím module mod_search, není tedy již efektní instatní vyhledávání nutné používat moduly typu YOOsearch či RokAjaxSearch.

Dalšími novými vlastnostmi nového frameworku jsou například vlastní chybová stránka, která nahrazuje výchozí chybovou stránku Joomla! či mobilní téma, tedy integrovaná šablona pro zobrazení na mobilních zařízeních.

Pojďme se podívat na nastevní takové šablony, postavené na novém frameworku, mimochodem, není to nic složitého, jedná se o tři panely, které jsou sice v angličtině (administrace šablony nemá jazykový soubor a tak pro něj nelze připravit instalovatelný překlad), ale jednotlivé možnosti jsou celkem jednoznačné a snadno nastavitelné.

Warp6

Warp6

Warp6

Co se týká lokalizace YOOtheme šablon do češtiny, funguje to takto:

Framework si načítá vlastní jazykový soubor ve formátu ini, uložený poněkud nestandardně dosti hluboko ve složce šablony - yoo_xxx/warp/systems/joomla.1.5/language/en-GB/en-GB.tpl_warp.ini. V uvedené language složce je tak potřeba vytvořit novou složku cs-CZ, do té zkopírovat výchozí jazykový soubor, přejmenovat jej na cs-CZ.tpl_warp.ini a přeložit v něm uvedené fráze.

Takže vlastně nic složitého, ne? :-)))

Komentáře (0)

Napsat komentář

Pro přidání komentáře se prosím přihlaste.