YOOtheme a nastavení nabídky

Napsáno 19.05.2011 pro YOOtheme šablony a označeno jako Joomla, YOOtheme

Jak nastavit nabídky v YOOtheme šablonách

YOOtheme

Poměrně častým dotazem nových majitelů YOOtheme šablon je, jak v šabloně nastavit zobrazení nabídek, aby byly tak pěkné, jako třeba na demo stránkách YOOtheme šablon či jak mám nastavené nabídky na tommo webu.

Návod je určen pro šablony na frameworku Warp5 a Joomla! 1.5 - u novějších šablon je to sice hodně podobné, ale ne zcela stejné.

Popravdě řečeno to není nic složitého, v podstatě se jedná jen o správný zápis tříd nabídky do příslušných polí modulu mod_mainmenu, nicméně přesto je potřeba dodržet pár jednoduchých pravidel.

Hlavní nabídka

Hlavní nabídkou myslím nabídku, která se u YOOtheme šablon zobrazuje v pozici menu, v mém případě je to nabídka, kterou můžete vidět na každé stránce webu a jejíž první položkou je Úvod.

Připravte si podobnou nabídku v odpovídající struktuře, tedy vždy jedna položka jako nadřazená a pod ní pak položky, které se po kliknutí na výchozí položku plynule rozbalí, vypadat by to mohlo asi takto...

YOOtheme nabídka

Pokud chcete, aby se položky nabídky rozbalovaly ve více sloupcích, musí být položkou nejvyšší úrovně (na obrázku položka Užitečné) odkaz - nesmí to být oddělovač. U takovéto položky je totiž potřeba definovat příponu třídy stránky a tuto možnost oddělovač nemá. U této položky si otevřete nastavení jejích parametrů a na kartě Parametry - Systém zapíšete do pole Přípona třídy stránky parametr columns-2, přičemž číslo v zápisu určuje počet zobrazených sloupců podřízených položek nabídky.

YOOtheme nabídka

Pokud máte správně nastaveny položky nabídky, přejděto do správce modulů a otevřte si příslušný modul mod_mainmenu, ve kterém budete zobrazovat odpovídající nabídku. V první řadě si modul zveřejněte v požadované pozici, hned poté se pusťte do nastavení parametrů, které by měly vypadat jako na následujících obrázcích.

Zejména se soustřeďte na správné nastavení hodnot úvodní a konečné úrovně a rozhodně nezapomeňte povolit zobrazování podnabídek!

YOOtheme nabídka

Zde pak správně nastavte Příponu třídy nabídka, která musí být dropdown a Příponu třídy modulu, která musí být menu.

YOOtheme nabídka

Modul uložte a je to...

Postranní nabídka

Postranní nabídkou myslím nabídku, která se u YOOtheme šablon zobrazuje v levém či pravém sloupci vedle hlavního obsahu, v mém případě je to nabídka, kterou můžete vidět na některých stránkách webu a která je nazvána Kam jít dál....

Opět si připravte podobnou nabídku v odpovídající struktuře, tedy opět vždy jedna položka jako nadřazená a pod ní pak položky, které se po kliknutí na výchozí položku plynule rozbalí, vypadat by to mohlo asi takto...

YOOtheme nabídka

Zde je ovšem jeden zásadní rozdíl oproti předchozí verzi nabídky, pokud chcete, aby se vám podnabídky pěkně rozbalovaly, musí být výchozí položka, v mém případě tedy například Moje možnosti, oddělovač - pokud bude tato položka definována jako odkaz, nebude to fungovat.

Jakmile máte připravenou nabídku, je postup stejný jako v předchozím případě - tedy je potřeba nastavit a zveřejnit modul s nabídkou, jediný rozdíl je v nastavení parametrů Přípona třídy nabídka, která musí být menu-accordion images-off a Přípona třídy modulu, která musí být style-menu.

YOOtheme nabídka

A to je vše, co potřebujete k nastavení běžných nabídek v rámci YOOtheme šablon... :-)

Komentáře (0)

Napsat komentář

Pro přidání komentáře se prosím přihlaste.