Jak nacpat modul do článku

Napsáno 07.06.2010 pro Joomla! a označeno jako Joomla

a tam ho zobrazit

Joomla!

Moduly obvykle používáme v pozicích, definovaných šablonou, například left (levý sloupec), right (pravý sloupec), atd.
Může se ovšem stát, že z nějakého důvodu potřebujete vložit modul přímo do textu článku, typickým příkladem je vložení reklamního banneru, a pro tuto možnost obsahuje výchozí instalace Joomla zásuvný modul Content - Load Module, pracující s funkcí loadposition a já Vám nyní stručně popíši, jak jej použít.

  1. Otevřte si "Správce zásuvných modulů" a ověřte si, že je zásuvný modul Content - Load Module zveřejněn, pokud nerozumíte dalším nastavením parametrů modulu, nechte je jak jsou. Zásuvný modul Content - Load Module
  2. Otevřte si "Správce modulů", vytvořte příslušný modul a přiřaďte jej do pozice, kterou nemáte ve veřejné části webu využitu a k níž nemáte přiřazen jiný modul - pro naše potřeby budeme této pozici říkat třeba mojepozice.
  3. Přiřaďte modul k položce nabídky, u které jej chcete zobrazovat, nic nezkazíte ani volbou zobrazení u všech položek nabídky.
  4. Otevřte si článek, do kterého chcete modul vložit a na zvolené místo zapište do složených závorek syntaxi pro vložení modulu
    {loadposition user1}
    
    (také viz náhled nastavení pluginu), v níž text loadposition je příkaz pro zásuvný modul a mojepozice je název pozice, ke které máte přiřazen modul.
  5. Uložte článek
  6. Ověřte si ve frontendu, že vše funguje jak má, případně proveďte potřebné úpravy

A to je celé...

Poznámka:

Umístění modulu v článku lze vyladit zápisem syntaxe do blokového oddílu a definovaním pozice pomocí inline stylu.

Článek byl napsán pro Joomla 1.5., u novějších verzí může být vše jinak.

Komentáře (0)

Napsat komentář

Pro přidání komentáře se prosím přihlaste.