RSForm! Pro - omezení počtu znaků v textovém poli

Napsáno 06.03.2013 pro RSForm! Pro a označeno jako RSForm

v komponentě RSForm! Pro

RSForm!

Poměrně často jsem dotazován, jak jsem udělal omezení počtu použitých znaků v textovém poli včetně odpočtu zbývajících znaků ve formuláři na stránce kontaktu - přišel čas se o tuto techniku podělit, upozorňuji však, že to vyžaduje alespoň základní znalost práce s RSForm! - nemám čas to vysvětlovat polopaticky a blbuvzdorně :-)

ZOO a správné aliasy

Napsáno 09.06.2012 pro Joomla! a označeno jako Joomla, YOOtheme, ZOO

aneb jak donutit zoo nevynechávat českou diakritiku

YOOtheme ZOO

Možná jste se také setkali s nekorektní tvorbou aliasů v rámci ZOO, tedy s případy, že některé znaky s diakritikou nejsou nahrazeny svým ekvivalentem bez diakrity, ale jsou z aliasu rovnou nekompromisně vypuštěny.

Abecední index v ZOO

Napsáno 08.06.2012 pro Joomla! a označeno jako YOOtheme, ZOO

a jak do něj doplnit českou diakritiku

YOOtheme ZOO

Pokud v rámci ZOO používáte aplikaci s abecedním indexem - to je ta lišta s abecedou a čísly, podle kterých lze vyhledávat položky, začínající tím kterým konkrétním znakem, budete možná chtít doplnit další znaky, typicky znaky s diakritikou.

Vlastní CSS v RT šablonách

Napsáno 08.06.2012 pro RocketTheme šablony a označeno jako RocketTheme

Jak do RocketTheme šablony doplnit vlastní soubor CSS

Gantry

Stává se, že je potřeba v šabloně doplnit či upravit CSS styl zobrazení. Aby tyto úpravy nebylo nutno provádět v základních CSS souborech, mají pro tento účel mnohé šablony speciální CSS soubor, nahrávaný jako poslední, mající tedy nejvyšší prioritu a sloužící právě k vlastnímu doplnění či přepisu stylů.